Pevec u 2011. očekuje 712 milijuna kuna prihoda

Bez autora
Mar 16 2011

Nakon što je Pevec u stečaju prošlu godinu u kojoj se poslovanje odvijalo tek od sredine godine, završio s 350 milijuna kuna prihoda i simboličnom dobiti iz tekućeg poslovanja od oko 1,5 milijuna kuna, stečajni upravitelj Darko Šket najavljuje mnogo uspješniju 2011. Ove bi godine Pevec trebao ostvariti 712 milijuna kuna prihoda i oko 20 milijuna kuna EBITDA, odnosno dobiti iz tekućeg poslovanja. Prva dva ovogodišnja mjeseca bila su ispod plana, no Šket svejedno očekuje da će ovi slabiji rezultati biti anulirani u sljedećim mjesecima. U petak se otvara i dvanaesti Pevecov centar, onaj u Splitu, te će i to utjecati na povećanje prihoda. Značajnije dobiti ne može biti, no cilj je održanje zaposlenosti i podmirenje tekućih obveza.

Pevec u 2011. očekuje 712 milijuna kuna prihodaNakon što je Pevec u stečaju prošlu godinu u kojoj se poslovanje odvijalo tek od sredine godine, završio s 350 milijuna kuna prihoda i simboličnom dobiti iz tekućeg poslovanja od oko 1,5 milijuna kuna, stečajni upravitelj Darko Šket najavljuje mnogo uspješniju 2011.

Prema njegovim riječima, ove bi godine Pevec trebao ostvariti 712 milijuna kuna prihoda i oko 20 milijuna kuna EBITDA, odnosno dobiti iz tekućeg poslovanja. Prva dva ovogodišnja mjeseca bila su ispod plana, no Šket svejedno očekuje da će ovi slabiji rezultati biti anulirani u sljedećim mjesecima.

"U petak se otvara i dvanaesti Pevecov centar, onaj u Splitu, te će i to utjecati na povećanje prihoda. Značajnije dobiti ne može biti, no cilj je održanje zaposlenosti i podmirenje tekućih obveza", kaže Šket, te podsjeća da je danas u Pevecu 895 zaposlenih u što je uračunato i 35 radnika Hotela Picok u Đurđevcu, te da će se otvaranje Pevecova centra u Splitu njihov broj povećati za još 61 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik